Helga Dukarić-Dangubić

Helga Dukarić-Dangubić 

Helga Dukarić Dangubić, profesor mentor i zborovođa. Diplomirala glazbenu kulturu na Pedagoškom fakultetu u Puli.

Posebne interese ostvaruje kroz rad s pjevačima svih dobnih skupina, u dječjim zborovima, klapama i mješovitim zborovima. Umjetnička je voditeljica i dirigentica mješovitom pjevačkom zboru HGD “Zvijezda Danica“ Kraljevica, a do prosinca 2014. i „Vokalnom Studiu Rijeka“ s kojima je ostvarila brojne nastupe u zemlji i inozemstvu. Vodi i dječji zbor “Kantridska jedra“.

22.11.2014. na sv. Ceciliju zaštitinicu glazbenika osniva mješoviti pjevački zbor „Rijeka-Sempre Allegro“ s namjerom okupljanja zaljubljenika u glazbu i zborsko pjevanje.

Iza sebe ima impresivan uspjeh te je sudjelovala na brojnim državnim i međunarodnim smotrama i natjecanjima na kojima osvaja srebrne i zlatne plakete. Sa Studentskim Vokalnim Studiom Rijeka u travnju 2011. u Veroni na međunarodnom natjecanju zborova 22. CONCORSO INTERNAZIONALE DI CANTO CORALE –  SILVER osvaja srebrni pehar. U svibnju 2014.g. na međunarodnom natjecanju zborova u folklornom pjevanju u Šibeniku „Adria Cantat“  u jakoj konkurenciji osvaja srebrnu nagradu. Na XII. INTERNATIONAL CHORAL FESTIVAL CHORUS INSIDE CROATIA 31.08.2014. ponovo  ostvaruje zapažen uspjeh te osvaja zlatni pehar.

U listopadu 2014. godine udružuje dva zbora HGD „Zvijezda Danica“ te „Vokalni Studio Rijeka“ te na svjetskom natjecanju zborova „Canta al mar u Španjolskoj osvaja srebro najviše desete kategorije u folk kategoriji, a samostalno u pop kategoriji  sa Vokalnim Studiom Rijeka osvaja zlato.

Potiče mlade na aktivnost i afirmaciju kroz glazbu. Kroz želju za znanjem i stalnim stručnim usavršavanjem ostvaruje potrebu i cilj za što kvalitetnijom skrbi o najmlađima i podizanju svijesti o glazbenoj kulturi uopće. Promiče i njeguje kulturno stvaralaštvo ovog područja, domaće-riječke, istarsko-primorske i uopće Hrvatske glazbene baštine, ali i djela svjetske zborske literature. Snimila je dva nosača zvuka.

 


Powered by Zedity